NOTARISSEN: BELASTINGDIENST FUNCTIONEERT SLECHT dinsdag 10 oktober 2006 // 00:07 Notarissen: Belastingdienst functioneert slecht

DEN HAAG - De Belastingdienst functioneert slecht. De fiscus raakt akten kwijt en legt mensen verkeerde aanslagen op. Dat stelde de Koninklijke NotariŽle Beroepsorganisatie (KNB) donderdag.

,,De relatie tussen het notariaat en de Belastingdienst roept steeds meer problemen op. Het gaat bepaald niet om incidenten', aldus Jolanda Storm van de KNB. Als oorzaak voor de verslechterde relatie en de ,,vele fouten' bij de Belastingdienst noemen de notarissen de verschillende reorganisaties bij de dienst.

De Belastingsdienst, die de signalen al eerder had binnengekregen, heeft het initiatief voor een gesprek met de notarissenorganisatie genomen. Het gesprek heeft volgens een woordvoerster van de Belastingdienst volgende week plaats. ,,We horen graag wat voor klachten ze hebben.' De woordvoerster kon geen algemene reactie geven op de kritiek, omdat veel van de klachten te specifiek zijn.

Bron: Algemeen Dagblad 28 september 2006